Posts Tagged ‘Perkins+Will Canada’

2015 Award Winning Project: Earth Sciences Building

Monday, June 1st, 2015

Jury comment

A highly energy-efficient building that is also exemplary in its use of new wood products and technology. The facades are nuanced in their response to solar orientation and views, and the interiors are warm, welcoming and beautifully lit. The project expresses its intentions very clearly in the arrangement of its program, the transparency of its activities and the high level of refinement in its detailing.

(more…)


2015 Award Winning Project: Sechelt Hospital Expansion and Renovations

Monday, June 1st, 2015

Jury comment

This project is exemplary for its depth of integration at the community and social level. It is also an interesting exploration of how to improve clinical environments with operable windows, natural light and the integration of culture and community through works of art. Achieving such a high level of performance and at the same time strong connections to culture, nature and community is remarkable - particularly in a P3 project.

(more…)


CEU Article - Architectural Power to the People

Monday, June 10th, 2013

As a civilization, we are on the cusp of a transformation from a centralized to a distributed energy generation network that will redefine the built environment. The urban fabric of communities has a critical role to play in this transformation as architecture will need to accommodate large-scale renewable energy generation systems. This might seem far away, but current commitments established to help create a sustainable future, like the Architecture 2030 Challenge, will usher in this profound shift in a few years.

By David Mead

(more…)


Brighouse Elementary School

Wednesday, February 15th, 2012

Samuel Brighouse Elementary School is a replacement K-7 school located in a single-family
neighbourhood in Richmond, BC. Construction of the new school followed a seismic analysis of the existing structure, which determined that upgrading to current code standards was not economically feasible and that deconstruction of all but the gymnasium was the most practical approach to renewal. Accommodating an enrolment of 505 students, the two-storey 4,777-square-metre structure includes classrooms, administration space, a library, community space, and a renovated gymnasium.

By Robert Drew

(more…)