Posts Tagged ‘CO2 sensors’

Bergeron Centre for Engineering Excellence

Wednesday, December 27th, 2017

Creative facade wraps high-performance envelope

Located on a campus of 104 buildings and 10 million square feet, the Bergeron Centre for Engineering Excellence has recently become York University’s first LEED Gold certified building. The facility provides a holistic platform to educate the next generation of ‘Renaissance Engineers’, creative problem solvers and entrepreneurial leaders with a social conscience.

By Paul Stevens

(more…)


60 Atlantic Avenue

Wednesday, September 28th, 2016

New life for an industrial building

The renovation of 60 Atlantic Avenue in Toronto’s Liberty Village is part of the ongoing transformation of this historic industrial zone in Toronto’s west end into a mixed-use neighbourhood.

By Quadrangle

(more…)


Farnham Garrison Kitchen and Dining Hall

Monday, September 22nd, 2014

Thoughtful design raises user comfort and well-being

The new 2,075 m2 single storey building houses kitchen and dining facilities for the Department of National Defence at the Farnham Garrison in Farnham, Quebec. The dining hall is designed to accommodate 300 seats, and the kitchen has a capacity of 600 meals [two services] per hour. To facilitate wayfinding, functional spaces are differentiated by material, shape and/or colour. Practically all spaces feature natural daylight and direct views to the outside.

By Marc Bertrand

(more…)


Churchill Northern Studies Centre

Wednesday, April 11th, 2012

Energy Efficiency and Water Self-Sufficiency in remote locations


In the summer of 2011, the Churchill Northern Studies Centre in northern Manitoba, moved into its new 2600m2 facility. The building is designed for 88 visiting scientists and 12 staff working year-round on sub-arctic scientific research and education. The goals for the new facility were to lower utility and operating costs, create a high-performance building that showcases best practice green building engineering design, meet the unique needs of a remote research building in a harsh northern climate, and meet budgetary and time constraints.

By Richard Lay

(more…)